Home / Udland / 23 nye unge fiskere i Norge får kvote

23 nye unge fiskere i Norge får kvote

Norge1Norsk fiskeri har netop fået tilgang af 23 nye unge fiskere. De 23 er ny rekord, og de har alle fået tildelt rekrutteringskvoter. Disse kvoter, som der er 25 af til uddeling, skal hjælpe de unge i gang med fiskeriet, så de kan drive fiskeri med egen båd. Blandt de 23 unge er en kvinde, og hun får en særlig hilsen med fra den norske fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

– Jeg gratulerer alle de 23 og ønsker dem hjertelig velkommen til erhvervet. Vi har fantastiske muligheder som sømadsnation, og jeg kan knapt tænke mig et mer meningsfyldt jobvalg end at give verden sund og god mad fra havet. Til den unge kvinde vil jeg sende en speciel hilsen. Vi trænger til unge og motiverede fiskere af begge køn, siger fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Den norske regering øgede i sommers antallet af rekrutteringskvoter fra 10 til 25. I ordningen lægges op til en prioritering blandt ansøgerne. Der lægges blandt andet vægt på, om man har fagbrev og er uddannet som fisker.

Blandt kriterierne er, at den unge skal være født i 1983 eller senere. Derudover skal ansøgeren have drevet fiskeri på et fiskefartøj, hvor ejerandelen har været over 50 procent, og fangstværdien skal have antaget mere end 100.000 norske kroner.

About Rene Dandanell

Redaktør Fiskeritidende | Tlf. 76 10 96 60 | Mobil 24 41 69 30