Home / Uncategorized / Ålen har reddet året for fiskerne i Dragør

Ålen har reddet året for fiskerne i Dragør

Danmarks Fiskeriforening har stadig et medlem i Dragør, men der er kun fire aktive fiskere tilbage. Foto: René dandanell

Det har været et nogenlunde fiskeri for medlemmerne i Dragør Fiskeriforening på trods af store kvotenedskæringer på torsken over de senere år. Det er da også en anden art, der har reddet fiskeriet for dem.

– Den helt store nedtur for os har selvfølgelig været torskekvoten. Men at det alligevel er blevet et rimeligt fiskeri for os her i foreningen skyldes ålefiskeriet. Vi har fisket godt med gulål, så det har reddet os, siger Finn Niels Jørgen Reincke.

Normalt er der også andre arter, der er med til at holde formandens fiskeri oppe. Men det har desværre knebet lidt i år.

– I første halvdel af året plejer jeg at fiske efter søer ved Sjællands Odde, men det har været et skidt fiskeri i år. Der var ikke mange søer. Til gengæld fik jeg så nogle gode priser på dem, siger Finn Niels Jørgen Reincke.

Ny aftager

Før i tiden blev fisken fra Dragør kørt til auktionen i Hvide Sande, men de har nu fundet en anden løsning.

– Det begyndte med, at Hvide Sande kun kom efter fisken hver tredje dag. Det kunne vi ikke leve med, da vi jo fanger dagsfriske fisk. Så nu har vi lavet en aftale med Børge Tvillings efterfølger, Aksel. Han kommer og henter fisk hver anden dag, og det er en aftale, vi er godt tilfredse med. Han betaler efter auktionspriserne, og vi sparer de penge, som auktionen i Hvide Sande har trukket fra afregningsprisen, siger Finn Niels Jørgen Reincke.

Ikke mange tilbage

På trods af, at det har været et rimeligt år for medlemmerne i Dragør Fiskeriforening, har formanden et juleønske. Han kunne godt tænke sig nogle flere medlemmer, selv om han godt er klar over, at det er svært at rekruttere yngre fiskere.

– Vi er kun fire mand tilbage i foreningen. Altså fire aktive, og så har vi omkring 15 passive medlemmer. Det er da heldigvis naturlig afgang, når nogle stopper, og ikke på grund af kvoter eller mangel på samme. Men de er godt nok svære at erstatte, fortæller Finn Niels Jørgen Reincke.

Han nævner, at det var lettere før i tiden.

– I gamle dage kom de unge ned på havnen og var med til at losse fisken. På den måde fik de et forhold til fiskeriet, og så kom de med på den måde.

Generalforsamling

Lokalforeningen har ingen fast dato for afholdelse af generalforsamling, men formanden regner med, at datoen snart kommer på plads.

– Vi plejer at holde generalforsamling i midten af februar. Vi har ikke fået aftalt datoen endnu, men når vi nu kun er fire medlemmer, så er det forholdsvis let af finde en dato. Og med så få medlemmer, så er generalforsamlingen også hurtigt overstået for vores vedkommende, siger Finn Niels Jørgen Reincke.

Skrevet af Claus Kirkegaard

ck@dkfisk.dk – 76109666

About Rene Dandanell

Redaktør Fiskeritidende | Tlf. 76 10 96 60 | Mobil 24 41 69 30