Home / Bæredygtighed / Bæredygtighed går gennem børn og burgere

Bæredygtighed går gennem børn og burgere

Timm Vladimir og hans madskole slog sammen med MSC et slag for bæredygtig og børnevenlig fisk. Foto: Hvordan mærker en kulmulefilet? Casper Dufour

Fisk er ulækkert. Fyldt med ben, og da slet ikke noget for børn.

Fordommene om fisk er mange, men spørger du Timm Vladimir og MSC, så holder de bestemt ikke vand. De gode fiskevaner – og gerne de bæredytige MSC-vaner – skal grundlægges i en tidlig alder.

Derfor inviterede de sammen på madskole i forbindelse med Fiskens Dag. Her blev der kokkeret fiskeburgere af torsk og kulmule og banet vejen for mere dansk fisk i børnefamilierne.

– Mange tror, at børn ikke kan lide fisk, men ta’ bare sushi. De kan sagtens lide fisk, det handler bare om, hvordan man tilbereder og serverer det, sagde Timm Vladimir og anbefalede, at man altid gør efter det blå MSC-mærke:

– Støt de dygtige danske fiskere, som gør et stort stykke arbejde for at fange fisken bæredygtigt. Problemet er, at vi ikke køber nok. Det meste går til eksport, det skal vi have gjort noget ved. De andre lande skal ikke have alt det gode.

Se billeder fra madskolen her:

Hvordan mærker en kulmulefilet? Foto: Casper Dufour

Tungen skal holdes lige i munden, når der laves fiskeburger. Foto: Casper Dufour

En god fiskeburger er lig med paneret og friturestegt fisk. Foto: Casper Dufour

Lige til at spise. Foto: Casper Dufour

Masser af mennesker og liv i MSC/madskole-teltet. Foto: Casper Dufour

MSC, ja tak! Foto: Casper Dufour 

Og mens man venter på sin burger, kan man tegne lidt. Foto: Casper Dufour

About Line Dalgaard Jensen