Home / Fiskeriet Her & Nu / Bedre fiskeri end længe – men stadig ikke godt

Bedre fiskeri end længe – men stadig ikke godt

For L 549 Frida Amalie har den netop overståede tur været årets bedste. Men det er stadig ikke helt godt, lyder det fra skipper og partsejer Johnni Kaalund Munksgaard. Arkivfoto: Fiskeri Tidende

Trawleren L 549 Frida Amalie ligger nordvest for Hanstholm torsdag formiddag og forventes i havn ved 13-tiden, mens skipper og partsejer Johnni Kaalund Munksgaard går hjemme på havnen i Thyborøn og er ved at gøre sig klar til næste tur på havet med fartøjet.

– De skulle være i Hanstholm her ved 13-tiden, og så er det meningen, at jeg skal med ud på næste tur. Jeg regner med, at vi sejler mellem 5 og 6 her sidst på eftermiddagen, og så regner jeg med, at vi sejler samme sted hen, som de lige har været – oppe omkring 60 grader – halvandet døgn fra havn, siger Johnni Kaalund Munksgaard og fortæller, hvorfor han gerne vil derop.

– De har omkring 31,5 tons blandet konsum med i land, og selv om det ikke er super godt, så er det nok det bedste fiskeri, vi har set i år endnu. Så derfor skal jeg også en tur derop, siger han.

Det var ellers meningen, at fartøjet skulle have ligget i havn i uge 6, men på grund af det forholdsvis gode fiskeri, har Johnni Kaalund Munksgaard valgt at udskyde det en uge.

– Jeg har haft travlt i dag med at ringe rundt og få udskudt service af hovedmotor samt nye skovlholdere til uge 7, siger han.

På trods af at fartøjet er hjemhørende i Thyborøn, er det lige nu altså på vej til Hanstholm med fangsten. Og det er der en god grund til, fortæller Johnni Kaalund Munksgaard.

– Her om vinteren ligger vi og trawler, og så får vi altså bedre priser i Hanstholm, end vi gør hjemme. Vi er hjemhørende i Thyborøn, og jeg vil da også helst lande i Thyborøn, men jeg har ikke lyst til at sætte penge til ved det, siger han og fortsætter:

– Senere på året, hvor dagene bliver længere, fisker vi med snurrevod, og her lander vi så fisken i Thyborøn, siger Johnni Kaalund Munksgaard.

About Claus Kirkegaard

journalist, telefon 7610 9666