Home / Østersøen 2017 / BSAC er bekymret over Østersøaftale for 2016

BSAC er bekymret over Østersøaftale for 2016

Det er ikke kun de danske fiskere, der er dybt bekymrede over den fiskeriaftale for Østersøen, som Ministerrådet indgik med EU-Kommissionen i slutningen af oktober. En lang række andre fiskeriorganisationer har nu via den Baltiske AC – forkortet til BSAC – givet udtryk for deres bekymring over for såvel EU-Kommissionen som EU-medlemslandene omkring Østersøen.

Det er sket i form af et brev, som formanden for BSAC, svenske Reine Johansson, i denne uge har sendt. Indholdet i brevet blev der forinden nået enighed om ved et bestyrelsesmøde i BSAC, der blev afholdt i København.

Læs: Der bliver fortsat arbejdet med at få ændret dele af fiskeriaftalen for 2016 i Østersøen

BSAC udtrykker især bekymring over beslutningen om at flytte og udvide lukkeperioden, så den i 2016 skal gælde for områderne 22 til 24 og vare fra midten af februar til slutningen af marts – altså i halvanden måned.

– Vores bekymring er, at denne beslutning blev taget sent på dagen og uden en videnskabelig begrundelse eller grundige overvejelser omkring konsekvenserne for fiskeriet – især for det kystnære fiskeri i Østersøen, lyder begrundelsen for at skrive brevet fra BSAC til bl.a. EU-Kommissionen.

Læs mere i Fiskeri Tidende, der udkommer lørdag den 5. december.

About Kim Vejrup

Kommunikationschef i Danmarks Fiskeriforening kv@dkfisk / (0045) 2019 4678