Home / Fiskebranchen / Centralkøkken fik inspiration til fisk til ældres mad

Centralkøkken fik inspiration til fisk til ældres mad

Der var besøg på Centralkøkken Skovgården i Nykøbing Mors, hvor elever fra fiskehandleruddannelsen på Fiskeriskolen viste, hvordan fisk også kan tilberedes. Foto: PR.

Kogt torsk med sennepssovs, stegt laks medstuvet spinat og kartofler, fiskefilet, stegte sild og fiskefrikadeller. Det er hvad Centralkøkkenet på Mors byder pensionisterne på i Nykøbing Mors kommune.

Men i fredags fik køkkenets medarbejder inspiration til en række nye menuer, da der var besøg fra Fiskeriskolen i Thyborøn og Nordic Food College. De skulle inspirere og føre medarbejderne hen mod nye arter af fisk, og grønt der kan indgå i menuer.

Fem elever, som er ved at blive uddannede til fiskehandler på fiskeriskolen, tilberedte og serverede fiskeretter for køkkenets medarbejdere, der blandt andet fik smagt kulmule tilberedt i ovn med spidskål, havkat med púre, skærising i pesto med bagte rodfrugter og gratineret fjæsing. Blandt dagens smagsprøver var også grøntsager som puréer og timbaler (postejer).

– Det smager virkelig lækkert, var den sætning, der blev brugt flittigst i løbet af dagen af medarbejderne hos Centralkøkkenet Skovparken i Nykøbing Mors.

Normalt er det dem, der rører i gryderne og holder øje med panderne. Men for at få inspiration havde leder af køkkenet, Lisbeth Pedersen, inviteret de to parter ude fra.

– Vi tilbereder retter med fisk hver uge. Vi spiser for lidt fisk her i landet, og det er en sund og vigtig del af kosten. Jeg har inviteret gæster, så vi kan få inspiration til nye opskrifter og til at lære at bruge andre typer af fisk, end vi plejer, fra farvandet omkring Danmark, fortæller Lisbeth Pedersen.

Nye retter skal på menuen til de ældre, der får mad fra Centralkøkkenet. Foto: PR

Kommer på menuen
Inspirationsdagen var en velsmagende succes hos medarbejdere, og borgere, som får mad fra Centralkøkkenet, vil også snart få mulighed for at smage, da nogle af retterne kommer på menuen.
Lisbeth Pedersen har planer om at gentage succesen med at invitere gæster, som kommer med inspiration til madlavningen i kommunens køkken. Hun vil blandt andet gerne samarbejde med Nordic Food College, når den nye uddannelse åbner på Mors.

Læs også 

Friskfanget fisk er et hit på madplanen i institutionerne

About Rene Dandanell

Redaktør Fiskeritidende | Tlf. 76 10 96 60 | Mobil 24 41 69 30