Home / EU / Damanaki skuffet over afstemning

Damanaki skuffet over afstemning

Dagens afstemning i Fiskeriudvalget under Europa Parlamentet om den nye støtteordning, EHFF, falder ikke i god jord hos fiskerikommissær Maria Damanaki, der helst havde set et andet udfald.

I en kort erklæring ser hun nu frem til, at Europa Parlamentet skal stemme om det selvsamme forslag til EHFF, Den Europæiske Hav- og Fiskeri Fond.

– Kommissionens forslag er mere ambitiøst end den holdning, som flertallet i Fiskeriudvalget har, konstaterer Damanaki om dagens afstemning, hvor et snævert flertal bl.a. gav støtte til at fastholde økonomisk støtte til nybyggerier af fiskefartøjer.

– Kommissionens forslag vil sætte en stopper for fortidens ineffektive tilskud, der bidrog til overfiskeri og til den økonomiske nedgang for fiskeriet, fortsætter Maria Damanaki.

Hun konstaterer, at hun nu ser frem til, at de forhandlinger, der skal være mellem Parlamentet, Ministerrådet og Kommissionen, når alle medlemmer af Europa Parlamentet har stemt om forslaget. Den afstemning finder formentlig sted i september.

Læs mere om dagens afstemning.

About Kim Vejrup

Kommunikationschef i Danmarks Fiskeriforening kv@dkfisk / (0045) 2019 4678