Home / Fiskeri / DFPO får MSC på alle Limfjordsmuslinger

DFPO får MSC på alle Limfjordsmuslinger

Marine Stewardship Council – i daglig tale blot MSC – har formelt certificeret det samlede fiskeri af blåmusling og hjertemusling i Limfjorden for medlemmer af Danmarks Fiskeriforening PO. Dermed er der nu åbent for at alle medlemmer, der fisker og fanger blåmuslinger og hjertemuslinger i Limfjorden, kan få det nødvendige blå stempel på deres fangst.

Fiskeriet har været certificeret siden 2010, men det har været forbeholdt de fartøjer, der lander til Vilsund Blue. Det bliver der nu ændret på, så fiskerne kan få MSC på deres fangst, uanset hvilket firma der aftager deres fangst.

– I Danmarks Fiskeriforening PO har vi længe haft et princip om, at MSC-certificering skal være tilgængelig for alle vores medlemmer – i alle de fiskerier hvor vi kan få det blå stempel. Derfor valgte vi at få en DFPO-ejet certificering af muslingerne i Limfjorden, selvom der allerede fandtes en certificering. For så længe certificeringen er ejet af opkøbere eller andre, så kan den alt for let bruges til at hæmme konkurrencen – og det risikerer at gå ud over de priser fiskerne får, fortæller MSC-konsulent i DFPO, Jonathan Broch Jacobsen.

 

About Kim Vejrup

Kommunikationschef i Danmarks Fiskeriforening kv@dkfisk / (0045) 2019 4678