Home / DanFish 2013 / Discard sker inden fisken kommer i trawlet

Discard sker inden fisken kommer i trawlet

En interessant nyhed inden for sonarer har fundet vej til SeaTechs stand på DanFish messen. Det er IxBlue, der er kommet på markedet med en ny SeaPix 3D sonar med stærke multibeam funktioner. Den kan spare fiskeren penge og mindske discard.

– Ved et discardforbud bliver det endnu mere vigtigt, at fiskeren kan være selektiv og fiske målrettet efter en bestemt art og en bestemt størrelse , fortæller Christophe Corbières, der er udviklingschef hos IxBlue i Frankrig.

Han er hentet op til DanFish messen af den danske forhandler SeaTech, for at han kan give SeaTechs kunder på messen en detaljeret information om den nye SeaPix 3D sonar.

– Sonaren giver fiskeskipperen mulighed for selektivt at udvælge de fisk han vil fange. Så kan han undgå, at fange fisk som skal discardes, og som i fremtiden måske slet ikke må discardes, men er mindre rentable at fiske på, siger Christophe Corbières.

Den nye sonar er i stand til at vise enkelte fisk helt ned til en tykkelse på syv centimeter, og det giver næsten skipperen muligheden for at discarde, før fisken går i trawlet.

Christophe Corbières peger også på, at den nye sonar sparer både brændstof og tid, idet fiskeren, med de informationer sonaren giver ham kan fiske mere målrettet og derfor ikke behøver, at have trawlet så længe i vandet.

SeaPix er allerede installeret i fiskefartøjer i Frankrig og Nordatlanten, og Christophe Corbières har fået tilbagemeldinger fra et af fartøjerne i Nordatlanten.

– Han har rapporterer om en besparelse på omkring 30 procent i tidsforbruget, siger Christophe Corbières

About Kim Vejrup

Kommunikationschef i Danmarks Fiskeriforening kv@dkfisk / (0045) 2019 4678