Home / DanFish 2013 / En dansk messe for recirkulation er vigtig

En dansk messe for recirkulation er vigtig

Akvakulturen er repræsenteret af en række udstillere i hal D. En af dem er Billund Aquaculture, der har leveret recirkulerede anlæg til 26 lande. Det er første gang firmaet er på messen, men tilfredsheden er stor.

– Jeg har tidligere brugt undskyldninger, som manglende tid. Men jeg må sige, at jeg er vendt 180 grader nu, konstaterer Bjarne Olsen, der er direktør for Billund Aquaculture.

Han fremhæver, at messen viser Danmark som førende inden for recirkulerede opdrætsanlæg.

– Det er fedt, at vi begynder selv at have en udstilling, siger Bjarne Olsen.

Netop Danmarks position er interessant. De recirkulerede anlæg vækster voldsomt, og interessen har været stor fra mange lande. Det er nemlig ikke et krav, at anlægget skal være placeret i nærheden af havet.

– Det kan få vand fra det lokale vandværk. I fremtiden tror jeg, at vi vil se en række anlæg tæt på storbyerne, hvor der opdrættet laks op til fem kg, siger Bjarne Olsen.

Han har haft kunder fra Kina, Sydkorea, Israel, Oman, Danmark, Norge, Sverige, Polen, Tyskland og Rusland forbi sin stand. Iøvrigt nævner han også, at der var 200 deltagere til en workshop, som akvakulturen arrangerede.

Bjarne Olsen nævner også, at messen også har en anden funktion. Den fungerer nemlig også som netværk, hvor man mødes med konkurrenter og kollegaer.

About Kim Vejrup

Kommunikationschef i Danmarks Fiskeriforening kv@dkfisk / (0045) 2019 4678