Home / EU / EU-Norge forhandler fra den 5. marts

EU-Norge forhandler fra den 5. marts

Det bliver den skotske by Edinburgh, der kommer til at danne ramme for den anden runde af forhandlinger mellem EU og Norge om fiskeriet i Nordsøen og Skagerrak i 2014. Det er den engelske fiskeriorganisation, NFFO, der fortæller, at det er nu er endeligt bekræftet, at forhandlingerne kommer til at ske fra den 5. til den 7. marts.

Forhandlingerne mellem EU og Norge har været udskudt adskillige gange, siden de oprindeligt skulle have været afviklet over to runder i slutningen af november og begyndelsen af december. Den første runde kom først i stand i uge 7 i Bergen i Norgen, og her gik forhandlerne fra hinanden uden en aftale – og uden at aftale en ny dato for videre forhandlinger.

Danske fisker har siden årsskiftet været udelukket fra at fiske i norsk farvand, og det har ført til store økonomiske problemer for de fartøjer, der typisk i januar og februar fisker torsk i norsk farvand. Det har smittet af på fiskeindustrien i Nordjylland, hvor flere virksomheder har sendt ansatte hjem, fordi der ikke længere er tilførsler af fx torsk fra danske fiskere.

About Kim Vejrup

Kommunikationschef i Danmarks Fiskeriforening kv@dkfisk / (0045) 2019 4678