Home / EU / EU-støtte til nybygning er ansvarlig

EU-støtte til nybygning er ansvarlig

Bølgerne går fortsat højt efter gårsdagens afstemning i Fiskeriudvalget under Europa Parlamentet. De grønne organisationer er rasende og dybt forurettede over, at et flertal i Fiskeriudvalget bl.a. stemte for, at den nye støtteordning, EHFF, vil kunne give økonomisk støtte til nybyggerier af fiskefartøjer.

Men hovedpersonen – den franske rapporteur Alain Cadec – forsvarer sit forslag, der altså fandt gehør blandt et flertal i udvalget. Han konstaterer, at det kun var ét af i de i alt 50 ændringsforslag, som han havde inkluderet i sit forslag, der ikke blev stemt hjem, og at der dermed er opbakning til den kurs, han har foreslået.

– Der er tale om en ansvarlig flådefornyelse, sagde Alain Cadec efter afstemningen, hvor han også pegede på, at netop støtten til nybygninger er baseret på en række krav – fx skal de udfasede fartøjer være ældre end 35 år, og de må maksimalt have en længde på 12 meter.

– Dertil kommer, at du kun kan erstatte din motor, hvis du samtidig reducerer kapaciteten, tilføjede han.

Støttemuligheden til nybyggerier af fiskefartøjer blev udfaset i forbindelse med den seneste reform af den fælles fiskeripolitik i 2002. Afstemningen foregik både om de enkelte elementer, men også om forslaget som helhed – og 13 stemte for, mens 8 stemte imod. Fire undlod at stemme.

About Kim Vejrup

Kommunikationschef i Danmarks Fiskeriforening kv@dkfisk / (0045) 2019 4678