Home / Fiskebranchen / Fisk tager trykket

Fisk tager trykket

Det er en god ide at spise fisk, hvis man vil undgå forhøjet blodtryk

Det anslås, at omkring 20 procent af Danmarks befolkning, svarende til cirka en million danskere, har forhøjet blodtryk. Forskere fra Aalborg Universitetshospital har i et forskningsprojekt, som er offenliggjort på nrjournal.com, fundet frem til, at en del af dem måske helt kan undgå blodtryksmedicin, hvis de sørger for jævnligt at have fisk på tallerkenen. I hvert fald har forskerne fundet frem til at blodtrykket stabiliserer sig, når patienterne spiser mere fisk. Forskerne fulgte 115 patienter, der alle havde fået konstateret forhøjet blodtryk.  Alle målinger i forsøget blev gentaget efter et år, og de patienter, som spiste mest fisk eller fiskeoliekapsler, og dermed havde det højeste indhold af N3-fedtsyrer fedtsyrer i blodet, var også dem, som efter et år havde undgået at skulle i medicinsk behandling for deres forhøjede blodtryk. Hos patienter med nyligt diagnosticeret, ubehandlet forhøjet blodtryk, blev regelmæssigt indtag af fisk også ledsaget af lavere blodtryk. Undersøgelsen understøtter, at indtag af fisk har en blodtrykssænkende virkning og den foreslår en stigning i indtaget af marine N-3 fedtsyrer som en del af en ikke-medicinsk behandling af forhøjet blodtryk.

 

About Lars Gammelgaard

Journalist/kommunikationsmedarbejder | Tlf. 76 10 96 66 | Mobil 30 58 33 55