Home / Fiskeriet Her & Nu / Fisker efter rødtunger

Fisker efter rødtunger

HG352 HHansen2

HG 352 Polaris Foto: HHansen Fiskerforum.com

– Vi fisker efter rødtunger på det, vi kalder det store rev, som ligger omkring 25 sømil vest for Hirtshals, fortæller Lars Thomsen, der er skipper på HG 352 Polaris. Her fiskes der på 17 favne vand i østenden og 25 favne vand i vestenden, og der fanges udover rødtunger også torsk, rødspætter og isinger.

– Vi har tre sommetider fire slæb i døgnet, og i hvert slæb er der mellem 200 og 300 kilo rødtunger, siger Lars Thomsen. Antallet af slæb afgøres af, hvor mange fladfisk af en anden art en rødtunge, der finder vej til trawlet.
– Der er mange isinger der ude, og er der mange i trawlet, hiver vi lidt oftere. Det er lidt tungt arbejde, hvis der er mange isinger, siger Lars Thomsen. De fleste af isingerne er nemlig for små, og samtidig går det ud over kvaliteten af  rødtungerne, når de skal ligge sammen med mange isinger.

– For rødtungerne er det som at ligge mellem to stykker sandpapir, så det går lidt udover       kvaliteten, siger Lars Thomsen. HG 352 Polaris begynder fiskeriet klokken fire om morgenen og bliver ved til omkring klokken 10 om aftenen, så det er lange arbejdsdage for mandskabet om bord, selvom der også er tid til at komme af dæk for at spise og sove indimellem.
-Det er især lange arbejdsdage, når der er mange isinger, for så er det tungt at komme igennem, konstaterer Lars Thomsen tørt.

About Lars Gammelgaard

Journalist/kommunikationsmedarbejder | Tlf. 76 10 96 66 | Mobil 30 58 33 55