Home / Fiskeriet Her & Nu / Fiskeriet er bedst om natten ved Anholt

Fiskeriet er bedst om natten ved Anholt

Den sidste måneds tid har R 60 Tasmania fisket i farvandet omkring Anholt. Det er jomfruhummer som er målet for fiskeriet, som foregår hele døgnet. Det er dog trækkene om natten, som giver flest af de eftertragtede jomfruhummere.

– Vi foretager tre træk i døgnet. Hvert træk tager en seks til syv timer, fortæller Per Holmgaard til Fiskeri Tidende fra fartøjet R 60 Tasmania, hvor han er skipper. Han konstaterer, at trækkene om dagen næsten mest er tidsfordriv i øjeblikket, for der er der ikke så mange jomfruhummere, der finder vej ind i trawlet.

– Om dagen kan vi stort set kun lige skrabe nok jomfruhummere sammen til at betale olien, siger Per Holmgaard. Han har dog oplevet et stabilt fiskeri i den måneds tid, han har fisket ved Anholt.

– Det har været meget stabilt med omkring 300 kilo i døgnet, men som sagt er der mest i trækkene om natten, siger Per Holmgaard, der finder jomfruhummerne på omkring 25 favne vand. Farvandet omkring Anholt i Kattegat, hvor R60 Tasmania fisker jomfruhummer lige nu, er et godt stykke fra det hjemlige farvand i Østersøen. Det betyder, at Per Holmgaard og R 60 Tasmania er hjemmefra i længere perioder ad gangen.

– Vi er af sted i tre uger, og så tager vi hjem og er hjemme en uge, siger Per Holmgaard, der losser jomfruhummerne et par gange om ugen enten på Læsø eller i Gilleleje på hjemvejen, når R 60 Tasmaina er på vej hjem til Bornhom. Per Holmgaard har den seneste tid måttet leve med, at priserne på jomfruhummerne har været vigende.

– Tilgangen af jomfruhummere har været større, fordi der har været et boom oppe nord for Hirtshals. Det har trykket priserne. Vi har været helt nede på 45 kroner kiloet, siger Per Holmgaard, der egentlig foretrækker torskefiskeriet i Østersøen.

– Vi fisker efter torsk i Østersøen om vinteren, og det er det vi helst vil, men torskefiskeriet har jo ikke været så godt på det sidste, fastslår Per Holmgaard.

About Kim Vejrup

Kommunikationschef i Danmarks Fiskeriforening kv@dkfisk / (0045) 2019 4678