Home / Fiskeri / Fiskeriforening kritiserer dom fra Højesteret

Fiskeriforening kritiserer dom fra Højesteret

Højesteret har i dag stadfæstet en tidligere dom fra Østre Landsret, så tre fiskere er fundet skyldige i at have fisket i et område i Kattegat, som Danmark og Sverige har lukket for fiskeriet. Danmarks Fiskeriforening er kritiske over Højesterets dom og fastholder fortsat, at lukningen af området alene kan afgøres af EU.

– Vi kan konstatere, at heller ikke i Højesteret har man haft mod og fornuft til at spørge EU-Domstolen, om det er EU eller nationalstaterne, der har retten til at lukke områder for erhvervsfiskeri. Det er vi skuffede over, siger formanden for Danmarks Fiskeriforening PO, Svend-Erik Andersen og fastslår:

– Vi mener fortsat, at det alene er EU, der kan beslutte at lukke et område, som det er sket i Kattegat.

Læs: Højesteret stadfæster Kattegat dom

Danmarks Fiskeriforening PO har sammen med fiskerne anket domme i såvel Byretten som Landsretten for at få en afklaring på kompetencespørgsmålet i forhold til lukning. Nu frygter fiskeriforeningen, at det aldrig bliver konstateret, hvem der har retten til det.

– Det kan undre os, at vi i 2009 får én side med en forklaring og begrundelse for lukningen, og at det i Højesteret er svulmet op til et forsvarsskrift på ikke mindre end 1500 sider. Hvorfor er det nødvendigt at bruge så mange ressourcer på noget, som man for syv år siden kunne forklare på én side – hvorfor har man ikke i stedet valgt med det samme at spørge EU-Domstolen for at få vished for det, spørger Svend-Erik Andersen.

Han siger, at Danmarks Fiskeriforening PO sammen med fiskerne nu skal fordøje dommen fra Højesteret, inden man beslutter sig for, om der skal ske noget videre i forhold sagen.

 Se tidslinje og få overblik over sagen her

About Kim Vejrup

Kommunikationschef i Danmarks Fiskeriforening kv@dkfisk / (0045) 2019 4678