Home / Økonomi / Fiskernes forsikring har etableret sig i Thyborøn

Fiskernes forsikring har etableret sig i Thyborøn

Danske Fiskeres Forsikring har åbnet nyt kontor i Thyborøn med Chris Olesen på kontoret. Her ses han sammen med Per Wistisen, til venstre, og Sejer Christensen, til højre. Foto: renedandanell.

Danske Fiskeres Forsikring og Dansk Fartøjsforsikring har etableret et nyt forsikringskontor i Thyborøn. Det sker som led i de to selskabers sammensmeltning til ét selskab, ejet af danske fiskere. En sammensmeltning, der er i fuld gang, og formentlig vil være helt på plads i i 2018

Kontoret i Thyborøn er et led i en større plan for at være tæt på fiskeriet.

– Det er et godt sted at placere et kontor. Det handler om, at vi skal være tæt på fiskerne. Kontoret dækker fra Hanstholm i nord til Hvide Sande i syd, siger Per Wistisen, direktør i Dansk Fartøjsforsikring.

Han peger også på, at Dansk Fartøjsforsikring har fastansatte surveyer´s og dertil et samarbejde med flere survey-firmaer. Det betyder, at der kan reageres hurtigt, når uheldet er ude.

– Det er meget vigtigt, at der er professionelle folk til at håndtere sagen, siger Sejer Christensen, direktør i Danske Fiskeres Forsikring.

Lokal mand

Chris Olesen, Danske Fiskeres Forsikrings kontor i Thyborøn. Foto: renedandanell.

Det lokale kontor i Thyborøn er bemandet to dage om ugen. Torsdag og fredag er der formelle åbningstider, hvor forsikringsagent Chris Olesen står klar. Han er en kendt skikkelse i Thyborøn, hvor han i sin tid blev uddannet i Sparekassen SDS. Siden da specialiserede han sig i Nordea i forsikring.

I dag er han i et forsikringsagentur i Lemvig, der tegner forsikring for Købstædernes Forsikring på privat- og erhvervsdelen. Men det er som agent, og derfor er det muligt at have en samarbejdsaftale med andre.

– Jeg havde en aftale med Dansk Fartøjsforsikring i forvejen, og blev spurgt om jeg ville lave noget mere for fiskernes forsikring, siger Chris Olesen, der glæder sig til at være med til at bygge selskabet op.

I dag har selskabet gennem Danske Fiskeres Forsikring mange kunder indenfor arbejdsskade, men med sammenlægningen er paletten af forsikringer udvidet.

– Så vi vil gerne udvide det kundeforhold til også at omfatte fiskefartøjer, siger Per Wistisen.

Synlighed

For Danske Fiskeres Forsikring var Vestkysten en plet på landkortet, hvor der manglede et kontor.

– Det giver god mening for os at have synlighed på Vestkysten. For det har vi jo ikke, siger Per Wistisen.

Synligheden har været på plads mange andre steder i landet på øerne, Sjælland, Bornhom og andre steder, hvor Danske Fiskeres Forsikring harxx knyttet vurderingsmænd til sig. Dansk Fartøjsforsikring har været godt dækket ind i det nordjyske med kontor i Nørresundby og tidligere afdelingskontor i Hirtshals.

– Så vi har mange kunder i Nordjylland, og det vil være naturligt at vi i forbindelse med fusionen åbner et lokalkontor på Vestkysten, siger Per Wistisen.

Ekspertise er samlet

Danske Fiskeres Forsikring G/S har en stor viden og ekspertise indenfor arbejdsskade- og ulykkesforsikring, og Dansk Fartøjsforsikring A/S har en stor viden og erfaring med søkasko- og ansvarsforsikring af fiskefartøjer. Det fortsættende selskab får dermed den samlede viden og erfaring fra de to selskaber. Der er kontorer i København, Nørresundby og Thyborøn. Det nye selskab får efter sammenlægningen en meget høj egenkapital og dermed en høj solvens. Det er forsikringstagerne i Danske Fiskeres Forsikring, der er ejer selskabet i form af et gensidigt ejet selskab. Det er dermed fiskernes eget selskab, slår selskabet sig op på.

Nye markeder

Når det sammenlagte forsikringsselskab er helt på plads, så vil der også være grundlag for at tilbyde arbejdsskadeforsikringer til nye kundegrupper.

– Vi har oparbejdet en ekspertise gennem årene, og har en stor tilknytning til fiskerierhvervet, siger Per Wistisen.

Derfor kunne nye kundegruppe for eksempel være fiskeindustrien, håndværks- og servicevirksomheder i branchen.

About Rene Dandanell

Redaktør Fiskeritidende | Tlf. 76 10 96 60 | Mobil 24 41 69 30