Home / EU / Flertal stemmer for støtte til nybygninger

Flertal stemmer for støtte til nybygninger

Et snævert flertal i Fiskeriudvalget under Europa Parlamentet har onsdag stemt for et oplæg, der giver mulighed for at den kommende støtteordning, EHFF, kan bruges til at understøtte fx nybygninger indenfor for fiskeriet. Det fremgår af en række meldinger på de sociale medier.

Angiveligt har afstemningen været meget tæt – 12 af medlemmer af Fiskeriudvalget stemte for, mens 11 medlemmer stemte imod. Der er tale om et forslag, der efter planen senere skal til såkaldt Plenarafstemning, hvor alle medlemmer af Europa Parlamentet kan stemme om forslaget.

EHFF – Den Europæiske Hav- og Fiskeri Fond – skal efter planen træde i kraft fra den 1. januar 2014 og afløser den nuværende støtteordning, EFF. EHFF fastlægge rammerne for og hvordan der kan gives støtte til fx fiskeriet.

I den forbindelse har der været lagt et uhyre stærkt pres på medlemmerne af Fiskeriudvalget fra en lang række grønne organisationer for at fjerne muligheden for at give støtte til nybygninger. Det er omvendt blevet støttet af den såkaldte rapporteur for EHFF i Fiskeriudvalget, franskmanden Alain Cadec. Han har bl.a. henvist til, at støtte til nybygninger og ombygninger af fiskefartøjer kan medvirke til at øge sikkerheden om bord.

About Kim Vejrup

Kommunikationschef i Danmarks Fiskeriforening kv@dkfisk / (0045) 2019 4678