Home / Fiskeriet Her & Nu / Godt fiskeri – elendige priser

Godt fiskeri – elendige priser

L 120 Linette

L 120 Linette er netop vendt hjem fra et seks dages fisketogt i Nordsøen.

– Det har været et rigtig fornuftigt fiskeri efter kulmule og torsk og andre arter. Det er nemt at fange fisken, og det er store flotte fisk, men de koster alt, alt for lidt, fortæller Alfred Fisker Hansen. Fiskeriet er primært foregået godt 160 sømil vest/nordvest for Thyborøn. Ved Lingbanken er der fanget fladfisk og ved Koralbanken er der mere fanget rundfisk. For at opnå så høj kvalitet som muligt er L 120 Linette oppe på 4 til 4,5 slæb om dagen. Det er på den netop afsluttede tur blevet til omkring 23 tons blandet fisk af høj kvalitet, men det er ikke blevet belønnet på auktionen.

– Vi har kunnet sælge fisken for 348.000 kroner. Det er alt for lidt for sådan en tur, konstaterer Alfred Fisker Hansen.

I lasten til Thyborøn havde L 120 Linette blandt andet 8,5 tons rødspætter og 1100 kilo rødtunger. Desuden var der 8 – 900 kilo havtaske og cirka 700 kilo havkat sammen med fem tons kulmule. Selvom L 120 Linette forsøger at spare lidt på torsken, i håb om at priserne på torsk bliver bedre senere, var der 2.300 kilo torsk. Det kan nemlig ikke betale sig med dagens priser kun at gå efter rødspætter, som er forholdsvis billige at leje.

– Med en gennemsnitspris på omkring 9 kroner kiloet for rødspætter kan vi ikke have så mange i lasten, at vi kan lave en ordentlig rejse på det. Folkene om bord bliver også kørt helt ned, hvis de skal rense 30 – 40 tons rødspætter, siger Alfred Fisker Hansen.

 

About Lars Gammelgaard

Journalist/kommunikationsmedarbejder | Tlf. 76 10 96 66 | Mobil 30 58 33 55