Home / Indland / Hanstholm Havn styrer efter byggestart i 2015

Hanstholm Havn styrer efter byggestart i 2015

Udvidelsen af Hanstholm Havn kommer til at tage længere tid end oprindeligt planlagt på grund af den store forskel, der var i forbindelse med licitationen omkring byggeriet. En forskel på op mod en halv mia. kroner var konsekvensen af for stramme krav til byggeriet og en regnefejl hos rådgiveren, Grontmij.

Trods problemerne er optimismen nu vendt tilbage hos bestyrelse og ledelse i Hanstholm Havn. Derfor er tanken nu at gennemføre en ny udbudsrunde i løbet af sommeren 2014. Det er så målet, at selve anlægsarbejdet kan gå i gang i 2015.

– Vi arbejder nu intensivt videre på to fronter – dels at skrue en ny udbudsrunde sammen, så vi får den rigtige pris for anlægsarbejdet, dels at arbejde videre med finansieringsmulighederne og finansieringsplanen. Her er det jo interessante meldinger, der er kommet fra politisk hold i de senere dage – både fra lokalt hold og fra Christiansborg. Disse meldinger er med til at fastholde vores optimisme i forhold til at realisere den ambitiøse plan for havnen, siger havnedirektør Birgitte Juhl, Hanstholm Havn.

Den nye udbudsrunde bliver iøvrigt gennemført at Grontmij uden beregning, da rådgiveren har påtaget sig ansvaret for en fejl på 80 mio. kroner i udbudsmaterialet.

About Rene Dandanell

Redaktør Fiskeritidende | Tlf. 76 10 96 60 | Mobil 24 41 69 30