Home / Indland / Hirtshals har fisk til gode

Hirtshals har fisk til gode

Hirtshals fiskeauktion Karsten Brovn Pedersen (1)

Auktionsmester Karsten Brovn Pedersen kan se tilbage på et føste halvår med vigende omsætning for Hirtshals Fiskeauktion

Hirtshals Fiskeauktion har mistet omsætning i første halvår

Sidste år gik Hirtshals Fiskeauktion mod strømmen ved at have en pæn stigning i omsætningen på trods af prisfald, som blev mere end opvejet af større mængder. Men også Hirtshals Fiskeauktion må sande, at træerne ikke vokser ind i himlen. I første halvår af i år er det ikke lykkes at  holde omsætningen på sidste års niveau.

– Vi er bagud i år og er omsætningsmæssigt skudt tilbage til 2011. Priserne i år gør det svært, samtidig med at vi også mangler mængder, siger Karsten Brovn Pedersen, der har været ramt af dårligt fiskevejr i foråret.
– Dårlige vejrforhold i februar og marts, hvor der har været for få havdage, har betydet noget for mængderne, siger Karsten Brovn Pedersen, der forventer, at det bliver svært at nå at indhente hele den tabte omsætning i andet halvår.
– Vi håber, at få hentet lidt. Der er ingen tvivl om, at vi har fisk til gode, siger Karsten Brovn Pedersen. Der er en del fiskere i hans område,  som har sparet på torsken. Karsten Brovn Pedersen er lidt bekymret for den stemning, som har bredt sig blandt fiskerne i øjeblikket.

– Det, der er mest bekymrende, er, at mismodet har bredt sig blandt fiskerne. De har svært  ved at overskue, at skulle slås med dårlige priser og nye regler. Usikkerheden om discard i Skagerrak fylder rigtig meget. Det er ærgerligt, nu hvor fiskeriet faktisk er godt, og dem der fisker i Nordsøen og Skagerrak, har svært ved at få fisken til at række, siger Karsen Brovn Pedersen.

Læs om hvordan prisfaldet fortsætter i 2013 for de danske auktioner. 

About Lars Gammelgaard

Journalist/kommunikationsmedarbejder | Tlf. 76 10 96 66 | Mobil 30 58 33 55