Home / EU / Hollandske og belgiske fiskere protesterede mod landingspligten

Hollandske og belgiske fiskere protesterede mod landingspligten

Protesterende fiskere i hjertet af Amsterdam. Foto: Visserijnieuws

Op mod 750 hollandske og belgiske fiskere var i lørdags draget afsted til gaderne i det indre af Amsterdam for at fortælle politikerne, at de ikke vil tage ”babyfisk med i land”. Det var en protest mod landingspligten, som nu nærmer sig for alle arter.
1. januar 2019 træder landingspligten for alle kvoterede arter i kraft, og det mener den hollandske organisation, EMK, der stod bag protesten, er helt hen i vejret.
”Da landingspligten blev introduceret var det følelser, der drev det. Der er aldrig blevet lavet en socio-økonomisk analye af landingspligten. Samtidig er der aldrig blevet lavet en undersøgelse af effekten for det marine miljø”, lyder det.
Ifølge artikel 15 skal landingspligten følges op af mere selektive redskaber. Hollændernes kritik går også på, at der har været masser af projekter omkring udvikling af selektive redskaber gennem årene med såkaldte ”escape-paneler”, hvor små fisk kan slippe ud, og komplette nye fiskeredskaber er allerede i brug. Og der er masser af nye ideer, men de mangler tid til at blive udviklet.
Derfor vil hollænderne enten have landingspligten helt væk fra den fælles fiskeripolitik eller mindst have den udskudt i nogle år.

Der blev sejlet i kanalerne med fiskefartøjer i Amsterdam. Foto: Visserijnieuws

Protesterende fiskere lagde et røgslør over landingspligten, som de gerne vil have fjernet fra EU´s fiskeripolitik. Foto: Visserijnieuws

About Rene Dandanell

Redaktør Fiskeritidende | Tlf. 76 10 96 60 | Mobil 24 41 69 30