Home / Brexit / I rammer ved siden af skiven, Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup

I rammer ved siden af skiven, Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup

KLUMME

Af Niels Wichmann adm. direktør, Danmarks Fiskeriforening

I indlæg i en lang række aviser kritiserer formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, og næstformanden for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, pressen for ikke at have været kritiske nok (over for EU) i forbindelse med EU’s Brexit-forhandler Michel Barniers nylige besøg i Danmark.

Man skriver: ”Men chefforhandleren fik også lige tid til at smutte til Thyborøn for at mødes med nogle fiskere om, hvordan Brexit påvirker de danske fiskere, som fisker i britisk farvand. Besøget i Thyborøn var helt sikkert tænkt som et rent mediestunt. Og strategien lykkedes til fulde. For ingen kritiske spørgsmål fra de journalister, som dækkede ”begivenheden”.

Arrangementerne i Lemvig og Thyborøn var følgende:

Barnier kom til Lemvig fredag aften den 2. marts. Her havde han middag i 3 timer med borgmester Flyvholm og andre borgmestre fra fiskeriafhængige kommuner om fiskersektorens betydning for lokalsamfundene. Ingen presse til stede.

Barnier kom ikke bare et smut forbi – han tog sig tid.

Danske fiskeres formål med at få Barnier på besøg var at holde fiskeri højt på Brexit-dagsordenen, så vi kan bibeholde vore fiskerettigheder og adgangen til britisk farvand også efter Brexit.

Jeg håber, at det er ønsker, som også deles af Dansk Folkeparti.

Med hensyn til mediestunt: Vi var forbavsede over, at hverken Politiken, Berlingske, Jyllands-Posten, Ekstra Bladet eller BT var til stede. De plejer ellers nok at kunne finde vej til Thyborøn og hører vel med, hvis man skal tale om et mediestunt.

 

About Line Dalgaard Jensen