Home / EU / Kommissær glæder sig over vedtagelse

Kommissær glæder sig over vedtagelse

Fiskerikommissær ved EU-Kommissionen, Maria Damanaki, glæder sig over, at Europa Parlamentet onsdag vedtog Den Europæiske Hav- og Fiskeri Fond (EHFF). Det betyder, at EUs fiskere nu kan se frem til bl.a. at kunne få økonomisk støtte for at lette overgangen til at fiske under et discardforbud i de kommende år.

Den Fælles Fiskeripolitik blev reformeret sidste år, og den sætter i følge Maria Damanaki høje krav til fremtidens fiskeri – krav der skal indfris med støtte fra EHFF.

-Det kræver radikale ændringer for vores fiskere og for hele fiskeindustrien, hvilket gør vores økonomiske hjælp nødvendig. Vi vil med-finansiere konkrete projekter i medlemslandene for at hjælpe fiskere og kystsamfund med at udvikle en bæredygtig fiskeindustri, siger Maria Damanaki i en pressemeddelelse.

EHFF får en bugnende pengetank på ikke mindre end 6,5 milliarder Euro – det svarer til knap 50 milliarder danske kroner – fra 2014 til og med 2020. EHFF forventes – når Ministerrådet indenfor de kommende uger også godkender den – kunne træde i kraft fra den juni i år.

Hvert medlemsland skal nu lave nationale programmer for, hvordan de vil bruge midler fra EHFF. NaturErhvervstyrelsen har netop sendt sit nationale forslag i høring.

Læs om Europa Parlamentets beslutning – klik her.

Læs om det nationale forslag til udnyttelse af EHFF – klik her.

About Kim Vejrup

Kommunikationschef i Danmarks Fiskeriforening kv@dkfisk / (0045) 2019 4678