Home / Fiskebranchen / Kuller stiger i pris

Kuller stiger i pris

Norske eksportører melder om fortsat stigende priser på kuller. Prisen på kuller er nu på niveau med prisen på torsk, og det skræmmer tilsyneladende ikke aftagerne, der fortsat efterspørger kuller i stor stil. Det fortæller flere medier.

Den 8. august meddelte den norske virksomhed Havfisk således, at prisen på kuller i løbet af 2. kvartal var steget med 27 procent. Dermed har den gennemsnitlige pris på kuller for første gang i et år overgået den gennemsnitlige pris på torsk, fortæller Undercurrentnews.com.

Der bliver således meldt om priser på op til 20 kroner pr. kilo for MSC-fangede kuller på helt ned til under ét kilo. Norske eksportører ser dog en fortsat stigende efterspørgsel, selv om priserne altså er steget markant, og de forklarer det blandt andet med, at fangsten af kuller er lave.

Fra det engelske marked kommer der dog meldinger om, at aftagerne i stigende grad nu køber torsk i stedet for kuller. Det skyldes dog ikke den høje pris, men netop at mængderne ikke står mål med behovet for fisk.

– Vi er langt forbi punktet, hvor det er prisen, der afgør det; vi er ved punktet, hvor der ikke er nok kuller, bliver en engelsk opkøber citeret for af Undercurrentnews.com.

About Kim Vejrup

Kommunikationschef i Danmarks Fiskeriforening kv@dkfisk / (0045) 2019 4678