Home / Fiskebranchen / Kynde og Toft ombygger grønlandsk rejetrawler

Kynde og Toft ombygger grønlandsk rejetrawler

Den Thyborønbaserede virksomhed Kynde og Toft er lige nu i gang med en større opgave på den grønlandske rejetrawler Claudia GR 6-20, som har fundet vej til beddingen i Thyborøn for at få udført en større overhaling.
– Den skal forlænges med tre meter, hvor vi skærer den over ved midterspanten. Der skal laves et nyt lastrum, som lever op til fødevaremyndighedernes krav, fortæller Niels Olaf Vinther Jensen, der er daglig leder hos Kynde og Toft.

Ny ABC
Forlængelsen af fartøjet for at gøre plads til et nyt lastrum, er ikke den eneste opgave, der skal udføres hos Kynde og Toft.

– Den skal også have en ny motor. Vi installerer en ny ABC motor med seks cylindre og 1000 hestekræfter sammen med en Hundested propel og gear, siger Niels Olaf Vinther Jensen om installationen, der vil forbedre brændstoføkonomien for rejetrawleren.

Bulb til is
Opgaven på den grønlandske rejetrawler slutter dog ikke her for Kynde og Toft. Fartøjet skal også have en ny bulbstævn, der skal kunne klare de isfyldte farvande ved Grønland.

– Den får lavet en ny bulbstævn, som er specialdesignet til kunne klare is, siger Niels Olaf Vinther Jensen, der også fortæller, at skibet får monteret en moderne slingrekøl.

Klar til oktober
Der pt. er 8 -10 mand fra Kynde og Toft beskæftiget på fartøjet, som er i gang med at lave nyt inventar til området, hvor fartøjet skæres over. Samtidig er den gamle motorinstallation ved at blive fjernet. Når fartøjet om få dag skal skæres over, vil der komme endnu flere på opgaven, der forventes at tage et par måneder.

– Den sejler herfra igen først i oktober måned, siger Niels Olaf Vinther Jensen.

About Kim Vejrup

Kommunikationschef i Danmarks Fiskeriforening kv@dkfisk / (0045) 2019 4678