Home / Indland / Minister indviede havnen i Hvide Sande

Minister indviede havnen i Hvide Sande

Henrik Dam Kristensen

Transportminister Henrik Dam Kristensen stod for den officielle indvielse af den nye havn i Hvide Sande

Alle sejl var sat til da der søndag var havneindvielse i Hvide Sande, og gæster fra nær og fjern havde fundet vej til begivenheden. Den officielle indvielse var lagt i hænderne på transportminister Henrik Dam Kristensen, som i sin tale lagde vægt på de store muligheder og nye arbejdspladser, der vil følge i kølvandet på det nu færdige projekt.

– Med “Søvejen mod Vest” står Hvide Sande og hele det midt- og vestjyske område rustet til fremtiden og den vækst, som findes i transport til søs, lød det fra Henrik Dam Kristensen, da han indtog talerstolen, som var bygget op at blå Hvide Sande fiskekasser.

Fakta
To år er gået, siden det første spadestik blevet taget til projektet, som har omfattet en forlængelse af nordmolen og en helt ny sydmole på 700 meter. Desuden er der udført arbejde med kysttilbagetrækning med fjernelse af 1.200.000 kubikmeter sand og besejlingsforholdene er blevet forbedret fra en dybde på cirka 4,5 meter til nu 6 meter. Sidst men ikke mindst er anlagt Vestkajen på 150 meter, som er bygget med det formål at kunne håndtere godstransport og offshore vind aktiviteter. Prisen for hele projektet beløber sig til 148 millioner kroner.

About Lars Gammelgaard

Journalist/kommunikationsmedarbejder | Tlf. 76 10 96 66 | Mobil 30 58 33 55