Home / Indland / MSC er åben for alle fiskerier

MSC er åben for alle fiskerier

Der er ingen fiskerier, der på forhånd bliver udelukket fra at kunne søge om at blive certificeret af MSC – Marine Stewardship Council – den internationalt anerkendte standard for bæredygtigt fiskeri. Det slår MSC fast i en kommentar på organisationens hjemmeside som svar på en artikel i Politiken i forrige uge.

I Politiken gjorde blandt andre Greenpeace sig til talsmand for, at muslinge- og jomfruhummerfiskerierne ikke bør kunne godkendes som bæredygtige. Muslingefiskeriet i Limfjorden er MSC-godkendt, og certificeringsprocessen for jomfruhummerfiskeriet i Skagerrak er klar til at gå i gang.

“Alle fiskerier uanset hvilket redskab, de benytter sig af, kan søge om at blive MSC-certificeret. Vi skaber langt større miljøforbedringer under havoverfladen ved at samarbejde med fiskerierne om at gøre dem bæredygtige i stedet for at udelukke specifikke redskaber på forhånd, så de blot fortsætter med ’business as usual’,” hedder det på MSC-organisationens hjemmeside.

Forvirrer forbrugerne
I forhold til muslingefiskeriet skriver MSC blandt andet, at det siden 2008 har været under fortsat udvikling, og at fiskeriet hvert år har “kunnet dokumentere, at det fortsat lever op til MSC’s krav til bæredygtigt fiskeri”.

Om jomfruhummerfiskeriet skriver MSC, at den skal undergå en grundig proces. Og det bliver understreget, at “hvis den går i gang, vil MSC som altid opfordre organisationer som Greenpeace med i processen for at bidrage med deres viden på området”.

– MSC hilser altid konstruktiv kritik velkommen – det er en del af vores fortsatte arbejde med at forbedre vores standarder. Men det er beklageligt, når misvisende information forvirrer forbrugerne, som det her er tilfældet, siger Minna Epps i artiklen på hjemmesiden – og tilføjer:

– Vi ser debatten som et behov for, at vi kommunikerer endnu tydeligere, hvad MSC-mærket står for, herunder de positive forandringer under havoverfladen, man som forbruger støtter, når man vælger fisk med det blå MSC-mærke.

About Kim Vejrup

Kommunikationschef i Danmarks Fiskeriforening kv@dkfisk / (0045) 2019 4678