Home / Indland / Nedskydningskrav er for restriktive

Nedskydningskrav er for restriktive

Fiskeriformand for Bornholms og Christiansøs Fiskeriforeninger, Thomas Thomsen, ser fortsat tilladelserne til nedskydning af sæler som en lille håndsrækning til fiskerierhvervet, men han understreger, at han finder det nuværende initiativ ”meget restriktivt”.

– Det er besværligt for fiskerne, og det hjælper måske en fisker for en dag eller to dage lige i det område, hvor han fisker. Men på sigt er det slet ikke nok – der skal en kraftig regulering af bestanden til, hvis det for alvor skal gøre en forskel, siger Thomas Thomsen.

Han er særligt forbeholden overfor kravet om det obligatoriske jagtkursus, som han har svært ved at se en konkret nytteværdi af for fiskerne.

– Jeg kan ganske enkelt ikke se, hvad det kursus skal være til for, siger han og uddyber:

– Alle jægere er vel ansvarsfulde, og det gælder så også for de fiskere, der har et jagttegn. Og der mener jeg, at han vil undersøge, hvad det er for et dyr, han skal jage, og det kan han måske gøre på nettet eller et andet sted. Det behøver han ikke et kursus for, vil jeg mene.

Thomas Thomsen understreger i øvrigt, at det fortsat har topprioritet for fiskerne – både på Bornholm og andre steder i landet – at de får en midlertidig kompensationsordning. Især hvis man først forventer at være klar til en egentlig regulering af bestanden i 2016.

– Indtil der kommer en egentlig regulering i gang, så er vi nødt til at have en kompensation. Det er tvingende nødvendigt, siger han.

About Kim Vejrup

Kommunikationschef i Danmarks Fiskeriforening kv@dkfisk / (0045) 2019 4678