Home / Udland / Norsk fiskeriminister søger nyt job

Norsk fiskeriminister søger nyt job

Den norske fiskeriminister, Elisabeth Aspaker, har noget uventet søgt en stilling som såkaldt Fylkesmann i Troms. Hun understreger, at hun ikke har tænkt sig at forlade embedet som Fiskeriminister i regeringen, men at hun er nødt til at tænke på tiden efter politik – det skriver Fiskeribladet Fiskaren i dag, fredag.

– For der som jeg er optaget af samfundsudviklingen, som ved hvilke opgaver en Fylkesmann har og som kender folket så godt, vil en sådan stilling give alle muligheder for at komme til at arbejde med noget som interesserer mig når jeg forlader landspolitikken, siger Elisabeth Aspaker i følge Fiskeribladet Fiskaren.

Elisabeth Aspaker er hjemhørende i Troms, og hun understreger overfor Fiskeribladet Fiskaren, at hun under ingen omstændigheder kan tiltræde som Fylkesmann, førend hun har forladt landspolitik, da hun ikke kan bestride begge embeder på én gang.

En fylkesmann er statens repræsentant i et område – et fylke – og der findes i alt 18 fylkesmann i Norge. Det er formelt kongen, der udnævner fylkesmann i Norge – dog efter indstilling fra Regeringen.

 

About Kim Vejrup

Kommunikationschef i Danmarks Fiskeriforening kv@dkfisk / (0045) 2019 4678