Home / Teknik / Nyt maritimt leksikon er på gaden

Nyt maritimt leksikon er på gaden

Lystsejlerens leksikon er for alle, der har interesse i det maritime

Hvad bruger man en bredbil til? Hvad har en jomfru med skibets undervanter at gøre? Hvilken funktion har en komave på et skib? Svarene findes sammen med en række andre i et nyt leksikon over nye og gamle maritime udtryk, der netop er kommet på gaden under navnet ”Lystsejlerens Leksikon”.  Her kan læseren på en hurtig og effektiv måde stifte bekendtskab med de maritime benævnelser og emner. Det er skibsbygningsingeniør Anker W. Lauridsen, som over en årrække har samlet de maritime udtryk, som han på et letforståeligt sprog forklarer i opslagsværket.

Anker’s point
Anker W. Lauridsen, som er født i 1938 på Fanø, har arbejdet for flere store værfter og rederier som rejsende konsulent over hele verden. Som pensionist har han brugt tiden til at samle en oversigt over maritime udtryk og benævnelser, samt maritime organisationer. Som noget ganske usædvanligt har Anker W. Lauridsen  også fået navngivet punktet ud for Afrikas kyst, hvor ækvator og nul-meridianen krydser hinanden.  Det hedder nu ”Anker’s Point”.

Mange emner
Det maritime leksikon indeholder også en artikeldel, der fortæller om havnemoral, etik skikke, sæder og normer. Man leder heller ikke forgæves efter omtale af praktiske emner i opslagsværket. Her kan man også finde informationer om splejsning af de nye tovtyper. Lidt om slusning. Vindstyrker og vindhastigheder.  I det hele taget er emnerne mange i det ny leksikon.

Selvom opslagsværket har fået navnet ”Lystsejlerens Leksikon”, er det ikke et opslagsværk kun for lystsejlere. Det er et leksikon for alle, der interesserer sig for den maritime verden.

 

About Lars Gammelgaard

Journalist/kommunikationsmedarbejder | Tlf. 76 10 96 66 | Mobil 30 58 33 55