Home / Indland / Østersprojekt godt i gang i Limfjorden

Østersprojekt godt i gang i Limfjorden

Opdræt af østers i Limfjorden. Foto: René Dandanell.

Opdræt af østers i Limfjorden. Foto: René Dandanell.

De første ganske små østers er blevet synlige på de muslingeskaller, der udgør de små østers hjem den første periode. De små østers er udsat hos Venø Fish Farm A/S., og i løbet af en måneds tid skal de bringes ud i Limfjorden for at vokse sig så store, at de kan sælges.

Ideen er at skabe en årlig produktion på 10.000 tons, hvilket er fem gange så meget som der i dag hives op af vandet fra den naturlige produktion. Dermed vil fiskerne i området få et nyt grundlag for at blive i erhvervet, og det vil også skabe arbejdspladser, når en produktion og eksport af østers går i gang for alvor.

Første del af projektet er nu igangsat, men det varer op mod tre år før de første østers er vokset til mellem 80 og 120 gram, som er den størrelse, der kan sælges.

Det er forskere fra Københavns Universitet, konsulentfirmaet Aquamind, Thyborøn Fiskeriforening, Venøsund Fisk, Gallway Shellfish, Limfjordsøsters og tre lokale fiskere, Henrik Foldager, Allan Leslie Bach og Niels Ole Hansen, der er sammen om projektet.

Projektet er støttet med 10 millioner kroner af GUDP-midlerne. I alt er projektsummen 16 millioner kroner.

Vi beklager lydkvaliteten på forhånd !

 

About Rene Dandanell

Redaktør Fiskeritidende | Tlf. 76 10 96 60 | Mobil 24 41 69 30