Home / Fiskeriet Her & Nu / På jagt efter torsk i Storebælt

På jagt efter torsk i Storebælt

 

KR 156 Taja fra Agersø

KR 156 Taja fra Agersø

Efter et par forsøg lykkes det endelig at komme i kontakt med Jan Rasmussen om bord på KR 164 Taja for at få et indblik i, hvordan deres fiskeri ser ud i øjeblikket.

– Da du ringede første gang, skulle vi lige til at sejle under Storebæltsbroen og med den stærke strøm, der er i øjeblikket, skulle vi lige koncentrere os. Men nu er vi da kommet sikkert igennem og har lidt bedre mulighed for at snakke, siger Jan Rasmussen til Fiskeri Tidende.

– Det er torsk her i Storebælt, vi går efter. Og prisen er da også rigtig god i øjeblikket, så det er vi glade for. Men kvoten er snart fisket op, og det er jo ikke til at leje torsk. Så hvad vi skal lave bagefter, ved vi ikke. Vi har også rødspættekvote, men det kan faktisk slet ikke betale sig at fange rødspætter i øjeblikket – prisen er alt for langt nede, og vi gider jo ikke arbejde gratis, siger Jan Rasmussen.

De to mand om bord på KR 164 Taja sejler tidligt ud hver dag fra Agersø.

– Lige nu sejler vi ud ved 4- eller 5 tiden om morgenen. Men det kommer helt an på årstiden, for det skal helst være lyst, når vi er ude. Vi er ude omkring 12 timer hver dag. Vi kalder det madkasse-fiskere, for vi har jo madkassen med, siger Jan Rasmussen.

Den fangede fisk bliver landet lokalt, men bliver så fragtet til auktion med lastbil.

– Vi lander fisken på Agersø, hvor den er med på samleruten. Det vil sige, at den bliver samlet op og kørt til auktionen i Hvide Sande, siger Jan Rasmussen.

Der er to mand om bord på KR 164 Taja – Jan Rasmussen og Tage Jørgensen – og sådan har det været længe.

– Vi ejer fartøjet i kompagniskab, og det har været os to om bord på fartøjet siden 1979. Der er ægteskaber, som ikke holder så længe, fortæller Jan Rasmussen og griner.

————————————-

Fiskeri Tidende

            Avisen Fiskeri Tidende udgives hver lørdag, 46 gange om året.  

           Du kan også købe et abonnement, hvis

          du ikke har et i forvejen. Tryk her for abonnement 

 

About Rene Dandanell

Redaktør Fiskeritidende | Tlf. 76 10 96 60 | Mobil 24 41 69 30