Home / EU / Parlamentet støtter ny fiskerifond

Parlamentet støtter ny fiskerifond

Ifølge en pressemeddelelse fra Europa Parlamentet vil EHFF give fiskerne mulighed for at købe selektive fiskeredskaber. Foto: Niels Chr. Melgaard.

Ifølge en pressemeddelelse fra Europa Parlamentet vil EHFF give fiskerne mulighed for at købe selektive fiskeredskaber. Foto: Niels Chr. Melgaard.

Der var klar opbakning fra Europa Parlamentet, da medlemmerne på deres møde i Strasbourg tidligere i dag, onsdag, stemte for det endelige forslag til den nye fiskerifond, der skal gælde fra 2014 til og med 2020. Dermed mangler blot den endelige godkendelse fra Ministerrådet, som forventes at støtte forslaget indenfor de kommende uger.

Den nye fiskerifond, Den Europæiske Hav- og Fiskeri Fond (EHFF), har været lang tid undervejs, og den er det såkaldte tredje ben i den omfangsrige revision af fiskeripolitikken i EU. De to andre ben er Den Fælles Fiskeripolitik samt Markedsordningen – begge blev vedtaget i slutningen af 2013.

Den Europæiske Hav- og Fiskeri Fond har som sit hovedsigte at levere den økonomiske støtte til de ændringer, som følger af Den Fælles Fiskeripolitik. Det vil især være overgangen til det kommende discardforbud, der bliver introduceret over de kommende år, men også andre tiltag vil kunne få støtte via EHFF.

Ifølge en pressemeddelelse fra Europa Parlamentet vil EHFF give fiskerne mulighed for at købe selektive fiskeredskaber, men midlerne i EHFF vil også være øremærkede til “at forbedre sikkerhed og arbejdsforhold, dataindsamling og infrastrukturen i havnene”.

-Bæredygtigt fiskeri betyder mest af alt praktiske tiltag, der eliminerer overfiskeri og kontrollerer flådekapaciteten, mens det samtidig tillader fiskerne at få et udkomme af deres fiskeri, siger det franske medlem af Europa Parlementet, Alain Cadec, der som såkaldt “rapporteur har stået fadder til forslaget i Europa Parlamentet.

About Kim Vejrup

Kommunikationschef i Danmarks Fiskeriforening kv@dkfisk / (0045) 2019 4678