Home / Indland / Rådgiver påtager sig ansvaret i Hanstholm

Rådgiver påtager sig ansvaret i Hanstholm

Hanstholm Havn panorama

Det var rådgivningsfirmaet Grontmij´s ansvar, at sidste mandags licitation har sat en stopper for udvidelsen af Hanstholm Havn i første omgang. Rådgiveren havde nemlig forudsagt, at prisen for udvidelsen af ydermolerne ville løbe op i 450 mio. kroner. Imidlertid viste buddene fra de firmaer, der bød på opgaven, at det billigste bud lå på 875 mio. kroner.

Dermed blev planerne for havneudvidelsen sat på standby, da Thisted Byråds garanti for en finansiering af en halv mia. kroner ikke længere var stor nok. Garantien skulle byrådet efter planen have drøftet i løbet af oktober og november måned.

– Vi valgte meget bevidst en højt kvalificeret bygherrerådgiver for at sikre den bedste ekspertise og rådgivning i forbindelse med udviklingen af havnen, men i lyset af den seneste udvikling må jeg understrege at det alene er bygherrerådgiveren, der står til ansvar for de ydelser, der leveres som elementer af rådgivningen – herunder f.eks. bygherreoverslaget, siger Birgitte Juhl, administrerende direktør for Hanstholm Havn.

– Jeg kan bekræfte, at Grontmij alene har ansvaret for bygherreoverslaget, der i øvrigt er blevet revideret flere gange i projektforløbet – dette ansvar påhviler naturligvis hverken Hanstholms havns bestyrelse eller direktion, siger Jørgen Thomsen, direktør for Transportation & Mobility i Grontmij.

Rådgivningsfirmaet arbejder nu på en redegørelse, som skal afleveres til havnen. Redegørelsen skal blandt andet synliggøre de områder, hvor der er forskellen mellem det overslag, som bygherren har udarbejdet og de tilbud entreprenørerne fremsendte.

Tirsdag den 29. oktober samles bestyrelsen for Hanstholm Havn for en drøftelse af, hvad der skal ske fremad. Havnedirektør Birgitte Juhl nævner i den forbindelse, at hun som udgangspunkt gerne vil fortsætte samarbejdet med Grontmij.

 

– Men den beslutning træffes af havnens bestyrelse på tirsdag bl.a. på baggrund af de udredninger, som Grontmij netop nu er i gang med. Vi er anstændigvis nødt til at kende årsagerne til den store prisforskel, før vi træffer beslutning om, hvilke konsekvenser forløbet skal have”, siger Birgitte Juhl, administrerende direktør for Hanstholm Havn.

 

About Rene Dandanell

Redaktør Fiskeritidende | Tlf. 76 10 96 60 | Mobil 24 41 69 30