Home / Fiskeriet Her & Nu / Ringe start på sildefiskeriet ved Shetland

Ringe start på sildefiskeriet ved Shetland

L 920 Tina Jeanette

L 920 Tina Jeanette

Det er for lidt sild, der viser sig på ekkoloddet, fortæller Danny Langer direkte fra Nordsøen med en placering i nærheden af Shetlandsøerne på fiskefartøjet L 920 Tina Jeanette fra Thyborøn.

– De kommer, når der bliver bedre vejr, siger Danny Langer og håber på, at vejret bliver bedre de næste dage.

Turen er den første efter sild i år i Nordsøen. På første rejse er det meget snakken med kollegaerne, der kan hjælpe med at finde frem til silden. Men grejerne hos kolleagerne er meget større, og de har nogle andre muligheder for fiskeri end om bord på L 920, så derfor må der også selv ud og søges.

– Og vi vil helst ikke være på de samme pladser, som de har været, siger Danny Langer.

Også vind og vejr spiller ind på fiskeriet for L 920, der må ligge stille, hvis der er kuling. Danny Langer fortæller, hvis alt flasker sig for dem, så skal de have mellem 450 og 500 tons med hjem til Hirtshals.

– Vi satser på at lande dem oppe i Hirtshals til Ålbæk. Men det er det frie marked. Det er dem, der vil give mest for det, der får dem, siger Danny Langer.

På forhånd er der dog en snak med modtageren om levering, så det kan passes ind med de andre fartøjer, der måtte lande sild til dem. Og når det er ved at være tæt på med hensyn til at have fanget mængden, så gribes telefonen igen for at få aftalerne på plads.

Danny Langer fortæller, at de 450-500 tons helst skal fanges i løbet af et par dages fiskeri for at få den bedste kvaitet.

– De må ikke blive for gamle.

Der slæbes i 3,5 time med flydeskovle, hvorefter trawlen hales op for at se om der er sild i den.

– Og så skal vi ud og søge efter fisk igen. Og vi har ingenting fundet de første to nætter, vi har været heroppe, så det bliver nok bare en slapper til i morgen, siger Danny Langer.

 

About Rene Dandanell

Redaktør Fiskeritidende | Tlf. 76 10 96 60 | Mobil 24 41 69 30