Home / Fiskeriet Her & Nu / Rødspættefiskeriet er kommet sent i gang

Rødspættefiskeriet er kommet sent i gang

HM 423  Fru Middelboe - foto René Dandanell

HM 423 Fru Middelboe – foto René Dandanell

Det er begyndt at gå lidt bedre med rødspætte fiskeriet, men vi er fortsat ikke på højde med samme periode sidste år, fortæller skipper Erik Petersen fra HM 423 Fru Middelboe. Siden 1. april har HM 423 Fru Middelboe fisket efter rødspætter med snurrevod i Skagerrak. Lige nu foregår fiskeriet i Tannisbugten, hvor rødspætterne fanges på mellem 27 og 54 favne vand.
– Vi fangede en fire til fem tons rødspætter med lidt torsk som bifangst i går, men vi har også haft dage, hvor vi har været oppe på syv tons om dagen, siger Erik Petersen. Det er dog ikke dagsfangster, der kan måle sig med fangsterne i sidste sæson.
– Sidste år på samme tid havde vi fangster på 10 til 12 tons om dagen. Så selvom det er blevet lidt bedre, så er fiskeriet fortsat lidt trægt, siger Erik Petersen, der også tror på, at det kolde forår er årsag til, at fiskeriet er forsinket i år. Han kan da også berette om stor forskel på den samlede fangst sidste år og i år.
– I april måned sidste år fangede vi 200 tons. Her godt inde i maj måned har vi kun nået omkring 120 tons, siger Erik Petersen. Men HM 423 Middelboes besætning gør, hvad de kan for at indhente det forsømte. De har nogle meget lange dage på havet.
– Vi har fem træk om dagen, hvor vi starter klokken fire om morgenen og bliver ved til klokken ni om aftenen. Så klokken er som regel over 23 inden vi får losset i Hirtshals, siger Erik Petersen, der som regel fisker fem dage i træk.

About Lars Gammelgaard

Journalist/kommunikationsmedarbejder | Tlf. 76 10 96 66 | Mobil 30 58 33 55