Home / Indland / Seismisk undersøgelsesskib glemte at spørge fiskeriforeningen

Seismisk undersøgelsesskib glemte at spørge fiskeriforeningen

Nordsoen olieEn række garnfiskere generes i øjeblikket af et russisk fartøj i Nordsøen, Akademik Shatskiy, der er i gang med seismiske undersøgelser for det norske firma TGS Nopec. Problemet er, at det seismiske fartøj slæber kabler på en længde på 8,1 kilometer efter sig, og de rykker bøjerne af garnene, og i visse tilfælde rykkes garnene med op.

Fiskeriet er efter pighvar, hvor garnene står i to-tre dage, og derfor kan de ikke lige flyttes rundt. Samtidig foregår fiskeriet i et område, hvor der er planlagt seismiske undersøgelser.

På forhånd har Energistyrelsen som vanligt stillet krav til operatøren om, at de skal tage kontakt til Danmarks Fiskeriforening for at få et overblik over fiskeriet. På den måde kunne de seismiske undersøgelser, der foregår i et stort område, afpasses med det sæson betonede fiskeri. Men TGS Nopec tog ikke kontakt til Danmarks Fiskeriforening.

Operatøren har også krav om at informere om aktiviteterne igennem Fiskeri Tidende, hvilket heller ikke er sket.

Dermed har TGS Nopec brudt to af de vilkår, der er stillet for at få lov til udføre de seismiske undersøgelser. Først da problemet med fiskerne og Akademik Shatskiy opstod blev der etableret en kontakt mellem Sydvestjysk Fiskeriforening og TGS Nopec.

Fartøjet begyndte undersøgelserne i uge 21 og de ventes at vare ved indtil august måned. I de seneste dage har fartøjet været i havn i Stavanger, men i løbet af i dag eller i morgen ventes fartøjet igen i aktion i Nordsøen.

Læs mere i Fiskeri Tidende lørdag

Bestil abonnement på avisen her

 

About Rene Dandanell

Redaktør Fiskeritidende | Tlf. 76 10 96 60 | Mobil 24 41 69 30