Home / Økonomi / Sild sikrer fremgang i Skagen

Sild sikrer fremgang i Skagen

sild juli 2006

Sæsonen for matjsessild er afgørende for Skagen Fiskeauktion

Tre uger om året er meget afgørende for om Skagen Fiskeauktion får et godt år eller blot et middelmådigt år. Sæsonen for matjessild er den vigtigste periode for auktionen på Danmarks nordligste spids. Det er i de tre første uger af juni, som er den store sæson for matjessild og her skabes en stor del af årets omsætning.

– I 2015 omsatte vi på Skagen Fiskeauktion for 81 mio. kroner, heraf udgjorde sild 30,8 mio. kroner. Så matjessild er meget vigtige for os. De senere år har de første tre uger i juni derfor været højsæson for os, fortæller auktionsmester Edvin Jensen. Han konstaterer, at der sidste år var gode priser på silden, og at det sammen med generelle prisstigninger gav en stigning i omsætning på 11 procent sammenlignet med sidste år, hvor omsætningen lød på 73 mio. kroner.

– Det er i sær norske notbåde, der i matjessildsæsonen losser mellem 200 og 400 tons sild ad gangen, siger Edvin Jensen. Jomfruhummer er en anden vigtig art for auktionen i Skagen, hvor prisudviklingen også været positiv. Selvom mængderne af jomfruhummer har været lidt mindre i 2015, så bidrager jomfruhummeromsætningen alligevel med tæt på 24 mio. kroner.

Det er da også en tilfreds auktionsmester i Skagen, der ser frem til 2016.

– 2015 har været et positivt år for os, og som det ser ud nu, så er vi optimistiske med hensyn til 2016, hvor kvoterne er sat op. Men vi ved jo af erfaring, at det i fiskeriet er svært at se ganske få måneder frem. Starten på det ny år har dog været god, fastslår Edvin Jensen.

 

About Lars Gammelgaard

Journalist/kommunikationsmedarbejder | Tlf. 76 10 96 66 | Mobil 30 58 33 55