Home / Indland / Sofiskeriet plages af sæler

Sofiskeriet plages af sæler

Søer efter sæler

Sådan så fangsten ud efter at sælerne havde taget deres del i form af rognen fra kulsøerne.

Sæsonen for sofiskeri har været i gang i en måneds tid omkring Bønnerup på Djursland. Desværre har sæsonstarten også budt på selskab af sælerne i garnene, der tager for sig af fangsten.

– De rykker rognen ud, siger Per Skødt Hansen, formand for Bønnerup Fiskeriforening, der også fortæller, at de i år oplever en del torsk i garnene, der står i Kattegat ud for Djurlands kyster.

– Og dem tager de også deres del af, siger han til fiskeritidende.dk.

Der omkring 500 til 700 gram rogn i hver kulso, så med de daglige fangstrater svarer det til et tab på mellem 1.000 og 1.500 kroner i omsætning. I løbet af den periode, der fiskes stenbiderrogn, kan der derfor hurtigt blive tale om et tab for den enkelte fisker for op mod 50.000 kroner.

Per Sødt Hansen modtog først på ugen fotos fra en af hans kollegaer, der berettede om, at sælerne har taget godt for sig af fangsten. Den 18. februar kunne han således hale garn med kulsøer med 21 søer, hvor rognen var spist. Dagen efter var der spist 65 søer, og han nævner samtidig, at han ikke har klarhed over, hvor mange søer, der er trukket ud af garnet.

 

About Rene Dandanell

Redaktør Fiskeritidende | Tlf. 76 10 96 60 | Mobil 24 41 69 30