Home / Indland / Spækhuggere set ved Skagen

Spækhuggere set ved Skagen

En flok på tre spækhuggere er tirsdag blevet set ved Skagens Gren, skriver Nordjyske. De store hvaler blev set af fuglekiggere.

– Først så jeg et glimt i teleskopet, der lignede en ubåd, der dykkede. Så tænkte jeg, at det var da en hval, og ledte derfor efter dyret igen, og fandt så tre spækhuggere, som jeg kunne følge i otte minutter, mens de svømmede fra Grenen til Skagen Nordstrand i en afstand på omkring 500 meter fra stranden, fortæller Rolf Christensen til Nordjyske.

Og han var ikke ene om at se spækhuggerne. Det vurderes, at der var tale om en stor han og to hunner. Igennem de seneste 30 år er der spottet spækhuggere i området ti gange.

I år er der også set en ubestemt delfin, og en anden har set blåsten fra en ubestemt storhval. Derudover ses jævnligt marsvin, ligesom der ud for Skagen også i de senere år er blevet fanget tun.

Spækhuggeren findes over det meste af verden og den er det næstmest udbredte pattedyr i verden efter mennesket. Det anslås, at der er op mod 100.000 styks i hele verden, og cirka 1.500 af dem lever ved det nordlige Norge. Det er især omkring det nordøstlige Stillehav, hvor Canada kurver ind i Alaska, at antallet er størst.

Spækhuggeren er øverst i sin fødekæde, og mængden af arter, som spækhuggere jager, er ekstremt omfattende. Specifikke populationer er meget specialiserede på specifikke byttedyr. F.eks. er nogle populationer ud for Norge og Grønland specialiseret i at jage sild og følger fiskens rute til den norske kyst hvert efterår. Andre populationer i området jager sæler.

Tidligere på året blev der observeret en flok spækhuggere ud for Hanstholm, hvor lystfiskere blev omringet. Dengang blev begivenheden optaget på video.

Se videoen her

 

 

 

About Rene Dandanell

Redaktør Fiskeritidende | Tlf. 76 10 96 60 | Mobil 24 41 69 30