Home / Fiskeriet Her & Nu / Stormen satte gang i fiskeriet

Stormen satte gang i fiskeriet

HM 447 Elly Kynde

– Før stormen var jeg en smule negativ. Der var der ikke rigtig nogen fisk, fortæller Ole Kristensen, der er skipper på HM 447 Elly Kynde. Lige nu torsdag formiddag hvor Fiskeri Tidende fanger Ole Kristensen på telefonen om bord på HM 447 Elly Kynde er fartøjet i gang med sit fiskeri i Femern Bælt. Det er torsk i den vestlige Østersø, der er målet for fiskeriet, som foregår med snurrevod. Et fiskeri som gik i gang få dage før stormen Bodil rasede hen over landet. En storm der satte gang i fiskeriet.

– Stormen har hjulpet på det. Efter stormen var der lige pludselig torsk. Før stormen var der kun få 3’er torsk, nu er der godt med 4’erer og 5’erer torsk, siger Ole Kristensen, der ikke har noget bud på, hvorfor torskene pludselig er dukket op efter stormen. Han oplevede det på samme måde i fjor, hvor torskene også pludselig dukkede. Her var det kulden som slog igennem med 10 graders frost om natten.

– I år er det meget mildt med syv til otte plusgrader, det er ikke normalt, siger Ole Kristensen. HM 447 Elly Kynde er i øjeblikket på havet for at fiske to til fire dage af gangen alt efter, hvor meget der fanges.
– De sidste dage har vi fået omkring 80 kasser om dagen. Vi kan kun fiske, mens det er lyst. Så vi kan nå en tre til fire slæb om dagen, siger Ole Kristensen. 80 kasser svarer i vægt til knap 2,5 tons. Ole Kristensen forventer, at HM 447 Elly Kynde bliver i den vestlige Østersø indtil april.

– Vi har travlt med at fange torsk nu, hvor prisen vi får for dem er fornuftig, siger Ole Kristensen, der lander fisken på Lolland, hvor den efterfølgende bliver kørt til Thyborøn for at blive solgt på auktionen der.

– Et stykke ind i januar plejer prisen at falde, og så begynder vi at sælge fisk fra kajen i Stubbekøbing i weekenderne, siger Ole Kristensen.

About Lars Gammelgaard

Journalist/kommunikationsmedarbejder | Tlf. 76 10 96 66 | Mobil 30 58 33 55