Home / Udland / WWF fusker med tal omkring rejerne

WWF fusker med tal omkring rejerne

svenske rejerDer er ingen grund til uro omkring rejebestanden i Nordsøen og Skagerrak, mener Naturvernsforbundet i Norge. Organisationen retter en skarp kritik af WWF i Norge for at have misbrugt tal fra tre kontrolbesøg på fiskefartøjer.

WWF har på baggrund af seks kontroller i norsk område i 2014, hvoraf tre af dem omfattede udsmid af rejer, placeret rejen på den røde liste. Men det er for spinkelt et grundlag til at træffe en beslutning, lyder det fra Naturvernsforbundet.

– Havde det været forskning, så var det blevet kaldt for forskningsfusk. Her har de plukket nogle af kontrollerne, som har været dårlige og bare fremhævet dem for at sortmale situationen for rejefiskeriet, siger Per-Erik Schultze til den norske radio- og tvstation, NRK.

Kystvagten i Norge har ikke kun foretaget seks kontroller i år. I alt har de udført 18 og i 2013 blev der udført 68 kontroller uden at det gav anledning til en sag.

Naturvernforbundet peger på, at WWF-Norge har truffet et ”uetisk” valg i og med, at de bruger det spinkle grundlag til at vurdere rejefiskeriets tilstand.

– Når man driver forskning eller videnskab skal man forsøge at tage flest mulige prøver og danne et billede af virkeligheden, siger Per-Erik Schultze.

Det går ikke blot at henvise til seks kontroller ud af op mod hundrede.

– Det er fusk med data, konstaterer han overfor NRK.

I WWF-Norge afviser man, at have fusket med tallene. De peger på, at der i de tre kontroller har været tale om mistanke om udsmid af rejer.

 

 

 

About Rene Dandanell

Redaktør Fiskeritidende | Tlf. 76 10 96 60 | Mobil 24 41 69 30