De autentiske fiskerihavne er truet

Hjælp de mindre fiskerihavne, før det er for sent
09 feb 2022

Freddie Petersen, Skansevej 8, Rødvig

”Skynd dig, kom…”

H.C. Andersen fortalte os, at vi skulle skynde os, hvis vi ville se lyngheden i Jylland.

Nu skal vi skynde os, hvis vi vil opleve Rødvig Fiskerihavn som det turistfolkene og ejendomsmæglerne kalder ”en autentisk fiskerihavn”.

Det autentiske består i fiskerierhvervet, som det fremstår i havnemiljøet. Med ringe udsigter for fiskeriet fremover, er der få muligheder for fortsat at kalde havnen en fiskerihavn.

Af større fartøjer er der meget få tilbage, og de mindre både, med et kystnært fiskeri, får nu helt umulige forhold at fiske under. Politisk fastsatte tidsbegrænsninger umuliggør lokalt alt andet fiskeri end den med stang fra molen!

Som landkrabbe, der værdsætter den autentiske atmosfære, som omgiver Rødvig med sin fiskerihavn, må spørges: Hvad foretager kommunalpolitikerne, turisme- og erhvervslivet sig for at give fiskerne en chance for at kunne drive deres erhverv?

Som indledning kunne Danmarks Fiskeriforening kontaktes. Den har netop henvendt sig til landspolitikerne med forslag til, hvorledes bl.a. også Rødvig fortsat kan glæde både lokale og turisterne med en autentisk fiskerihavn. Det er ikke kun Verdensarven, som tiltrækker folk, - det har Rødvig Fiskerihavn gjort i hundrede år, næsten lige fra Andersens tid!

Læs mere om:

Flere Nyheder