Debatindlæg: Kæden hopper af for lokalredaktøren

Det er ikke fair at skyde på alle fiskere, fordi nogle få stykker har sjusket med tal for deres fangster, mener lokalforeningsformand
26 jun 2020

Debatindlæg af Jesper Juul Larsen, formand for Sydvestjysk Fiskeriforening og medlem af bestyrelsen i Danmarks Fiskeriforening

Under overskriften "Det er ikke klogt af fiskerne" havde Lokalredaktør Lars Kamstrup, Dagbladet Holstebro-Struer, i lederen mandag d. 22. juni fundet plads til at skyde med skarpt efter fiskerne, der protesterer voldsomt mod at få kamera om bord på deres fartøj.

Du kan se lederen her

Grunden til at lokalredaktøren mente, at fiskernes argumenter hænger i en tynd tråd, er de sager om nogle industrifiskere i Nordsøen, der har sløset med tallene for deres fangster, hvilket har ført til ændringer i, hvordan der må fiskes efter tobis i Nordsøen.

Jeg giver naturligvis Lars Kamstrup ret i, at fiskerne skal overholde de gældende regler. Det er det, vi arbejder for hver eneste dag ude i lokalforeningerne og i Danmarks Fiskeriforening.

Når det er sagt, så mener jeg, at kæden hopper af, når Lars Kamstrup mener, at fiskerne nu selv er ude om det, hvis det ender med, at de skal have kamera om bord. Det er efter min bedste overbevisning ikke overtrædelser, der berettiger til, at fiskerne skal have kamera om bord.

Lad os tage en tur med bilen ud på motorvejen, hvor vi overholder alle hastighedsbegrænsningerne. Så vil jeg godt garantere, at der er flere biler, der overhaler dig end bliver bagved dig. Hvis vi bliver i Lars Kamstrups tankegang, så skal alle de bilister, der overtræder færdselslovgivningen bare have kamera på. Og wupti - så er problemet løst! Men lur mig, om ikke det ville medføre et ramaskrig af uhørte dimensioner blandt landets bilister.

Og når Lars Kamstrup opfordrer fiskeriorganisationerne til at træde i karakter og gøre det klart over for medlemmerne, at der skal orden i egne rækker. Ja - så må det være fordi, han ikke følger godt nok med. For vi har mange gange gjort vores medlemmer opmærksomme på, at selvfølgelig skal de gældende regler overholdes.

Slutteligt vil jeg da gerne lige oplyse Lars Kamstrup om, at det ikke er i Østersøen, der er indført et projekt med kamerakontrol. Det er i Kattegat, hvor 14 fartøjsejere plus en frivillig fisker har fået besked om, at de nu deltager i projektet og skal have et kamera monteret inden udgangen af 2020.

Læs mere om:

Flere Nyheder