Det er billigere at hugge flåden op

For staten er det billigere at hugge Kattegat-flåden op end at montere kamera, mener lokalforeningsformand
af Claus Kirkegaard
01 apr 2022

Formanden for Grenå Fiskeriforening, Anders Nymann Jensen, er langt fra tilfreds med fiskeriminister Rasmus Prehns (S) udspil om, at alle jomfruhummertrawlere i Kattegat skal have tvungen kameraovervågning om bord på deres fartøjer.

- Det er billigere at hugge trawlere op end at opsætte kameraer, når man alligevel ikke vil prøve at finde den egentlige grund til at torsken ikke vil være i Kattegat, lyder det fra Anders Nymann Jensen i et debatindlæg i Randers Amtsavis.

Han fortsætter: 

- Alle grønne organisationer vil af med trawlerfiskeriet. De siger, at det er skadeligt. Det mener jeg ikke. Jeg er selvstændig trawlfisker og har været det i 43 år, så jeg burde være ekspert på området. Jeg kender ingen trawler, der vil være fisker med kamera. Jeg kender heller ingen, der vil have hyre på fartøjer med kamera. Det kan man ikke holde til psykisk. Så hvorfor ikke slå 2 fluer med et smæk. Man kan hugge 100 trawlere op for det samme beløb, som det koster at drive kameraovervågning for staten i 3 år.

Anders Nymann Jensen mener simpelthen, det er for dyr en løsning - især når der ikke sker andre tiltag i Kattegat i forhold til torskebestanden.

- Det koster ca. 7 millioner at have kameraovervågning de første 12 måneder for 12 fartøjer. Heraf er de 4,6 millioner lønudgifter til at se billederne igennem. Dette gælder kun ved at gennemse 10 %. Det vil ca. svare til 70 millioner det første år eller man kan hugge 46 stk. 20 tons fartøjer op det første år. Bare for lønudgifterne de efterfølgende år vil man kunne hugge 30 fartøjer op om året. Det vil være meget mere torskebevarende, lyder det fra Anders Nymann Jensen.

Flere Nyheder