DN langer ud efter ålefiskeriet

Det skal ikke være tilladt for fritidsfiskere at fange ål, mener Danmarks Naturfredningsforening
af Helle Kristensen
05 maj 2021

Ifølge Danmarks Naturfredningsforening skal der stikkes en kæp i hjulet for fiskeri efter ål i Danmark. I et debatindlæg skrevet af Cathrine Pedersen Schirmer som er bragt hos Nordsøposten og Altinget fremgår det, at Danmarks Naturfredningsforening ønsker, at det bliver forbudt for fritidsfiskere at fange ål. Fordi fritidsfiskeriet ifølge foreningen er et unødvendigt fiskeri, efter en art som den internationale naturfredningsforening IUCN betegner som kritisk truet.

Men fritidsfiskerne er ikke de eneste som Danmarks Naturfredningsforening langer ud efter i det omtalte debatindlæg. Det hævdes i debatindlægget at Danmark har lagt lukkeperioden helt forkert. I Danmark er der nemlig lukket for fiskeri efter ål fra december til februar. Og ifølge Danmarks Naturfredningsforening vurdering, er det ineffektivt at ligge lukkeperioden i det tidsrum:

”Det betyder, at både fritidsfiskere og erhvervsfiskere ikke må fange ål tre måneder i træk. Men desværre har Danmark i flere år lagt forbudsperioden forkert. Den ligger nemlig fra december til februar, hvilket efter Danmarks Naturfredningsforenings vurdering er ineffektivt, da den periode ligger lige efter migrationen og derfor ikke gør nogen forskel for ålene.

Du kan læse hele debatindlægget fra Danmarks Naturfredningsforening i sin fulde længde her: 
Debatindlæg Danmarks Naturfredningsforening

Flere Nyheder