Fisker går i rette med ministeren

Hirtshals-fisker opfordrer ministeren til at gå nye veje, få gummistøvler på og komme ud på fartøjerne
af Claus Kirkegaard
22 feb 2022

Debatindlæg af Mikael Borup, bragt i Nordsøposten

Kære Rasmus Prehn, hvorfor er det, at du IKKE vil indse, at yderligere nedskæringer i fiskeriet (som gjort før og IKKE virket), er den forkerte måde at gribe tingene an på? Det er gjort før og slået fejl, fejl, fejl…

Du vil gå nye veje, men hvorfor så lave samme fejl igen og igen? At nedskære yderligere er som at tisse i modvind. Det virker ikke i længden, men tilfredsstiller dine støttepartier, som vil have fiskeriet udfaset og afviklet.

Gør nu, som du siger, du vil, og gå nye veje. Der er masser af muligheder, men det kræver blandt andet en omstrukturering af dit embedsværk og måden, som bestandsestimering og forskningen foregår på. Vi skal have valide data og ikke bruge statistik og beregningsmodeller for at vurdere vores ressourcer.

Gummistøvlerne på og ud ombord i skibene og samle data de næste par år, så ved du, hvad du har at gøre med derude. Se til vore naboer mod nord, hvordan de bruger de etablerede rederier til at købe sig ind ombord og tage på togter sammen med fiskerne og her samles date i real time.

Tænk nyt og før det så ud i livet!

Læs mere om:

Flere Nyheder