Nordjyske borgmestre: Hvor blev tillid og forenkling af?

Fiskeriafhængige kommuner i Nordjylland kritiserer kameraovervågning i Kattegat og spørger i et læserbrev, hvor tilliden til fiskerne er blevet af?
af Claus Kirkegaard
02 jan 2020

Borgmestrene i netværket af fiskeriafhængige kommuner i Nordjylland går til samlet kamp mod kameraovervågning på fiskefartøjer i Kattegat.

Det sker i et læserbrev, som er skrevet af borgmester i Frederikshavn kommune, Birgit S. Hansen (S) på vegne af netop de fiskeriafhængige kommuner i Nordjylland. Læserbrevet er bragt på www.nordjyske.dk den 27. december 2019.

I læserbrevet kritiserer netværket det brede politiske flertal bag mandatet, som fiskeriminister Mogens Jensen (S) fik med sig til forhandlingerne i Bruxelles ugen før jul. Forhandlinger som endte med, at Danmark som det eneste EU-land sagde ja til kameraovervågning på fiskefartøjer.

"Danmark sagde som det eneste land ja til, at der skal kameraovervåges i Kattegat. Som det eneste land! Enegang og overimplementering må det kaldes. Vi forstår godt fiskerne, at de oplever sig ramt og som jaget vildt. Oveni lurer brexit og konsekvenser heraf om hjørnet. Hvor blev det der med tillid af?", skriver de nordjyske borgmestre blandt andet i læserbrevet.

Du kan se hele læserbrevet her

Netværket ønsker, at ordningen bliver fjernet igen. de mener, at der er mange andre gode moniteringssystemer, når det handler om at sikre og måle bestanden af fisk.

"Som borgmestre i netværket af fiskeriafhængige kommuner i Nordjylland vil vi stå skulder ved skulder med fiskerne, indtil vi enten får forklaret/forsvaret denne ordning med overbevisende argumenter, eller at det fjernes! Lige nu står vi måbende tilbage og tænker: Kære Europaudvalg. Kære minister Mogens Jensen (S), men også kære Søren Gade (V, medlem af fiskeriudvalget i EU), hvad skete der?" 

Flere Nyheder