Opråb fra Hanstholm: Giv nu fiskeriet en håndsrækning

Der er frustration på kajen i Hanstholm, efter at det blev meldt ud, at tobisfiskeriet stopper søndag
af Jan Hansen
21 apr 2021

Der var trængsel ved lossekajen for tobis, og alt burde være godt, når der er gode fangster.

Men nej, efter forsinket start på grund af Brexit, kom fiskeriet først i gang i torsdags, og i dag blev der udsendt en bilag 6 meddelelse. Rationsfiskeriet efter tobis stopper søndag i område 2, og rationen sættes ned til 75 tons fra 100 tons. På grund af dårlig vejmelding fra onsdag, foreslog Danmarks Fiskeriforening PO, at vi delte resten af den tilbageværende kvote ud per fartøj i område 2.  Så kunne de mindre fartøjer slippe for at sejle ud og fiske tobis i dårligt vejr, og dermed kunne man minimere de farer, der er forbundet med industrifiskeri for mindre fartøjer i dårligt vejr. Men nej – der var ingen forståelse for det argument i Fiskeristyrelsen.

Endnu en gang må vi erkende, at fiskeristyrelsen er ikke erhvervsvenlig. Derfor var stemningen på kajen meget dårlig. Som et af vore medlemmer sagde til mig:
- Du har altid sagt vi skal samarbejde med biologerne, og det har vi gjort, men hvad har vi fået ud af det? Ingen ting!

Sådan en udmelding er jo svær og svare på. Fiskeriet er trængt og ikke mindst vores fiskemels fabrikker. Her er mange arbejdspladser på spil til lands og havs. Hvis man kan fange tobis, så er jo noget galt i vores system, når vi ingen kvoter få.

Kære politikere har vi ikke snart mistet arbejdes pladser nok??

Læs mere om:

Flere Nyheder